NLP-Practitioner

Licensed Neuro Linguistic Programming Practitioner Opleiding

In deze NLP-opleiding word je meegenomen in een bijzonder veranderingsproces. Ieder weekend van de opleiding krijg je direct toepasbare nieuwe technieken en inzichten mee. Je kan daar direct mee aan de slag.

Na afloop van de opleiding merk je dat, de verworven kennis en inzichten, jou naar een ander hoger niveau van denken en leven hebben getild. En dat proces is dan nog maar pas gestart. Door de NLP-leertechnieken die tijdens de opleiding zijn toegepast zal jouw persoonlijke ontwikkeling nog lang onbewust groeien.

Voor diegene die de opleiding gaan toepassen om anderen te helpen, is direct resultaat merkbaar. Of je nu manager bent, werkzaam in de verpleging, als coach, als therapeut of met kinderen werkt, jouw resultaten zijn merkbaar beter.

Mensen die verwachten dat het een geheel theoretische opleiding wordt hebben het mis. De NLP-practitioner opleiding van NLPcoaching4you is vooral een praktijkopleiding, gericht op het direct kunnen toepassen van de lesstof. Verschillende trainingsvormen worden toegepast, na uitleg van een techniek wordt deze direct geoefend. Het is bewezen dat deze manier van leren het snelst werkt en een blijvend resultaat geeft.

Daarnaast zal in collegevorm, door middel van NLP-technieken, ook onbewust de theorie makkelijk leerbaar zijn. Theorie en oefenen sluiten naadloos op elkaar aan waarbij de theorie aangeboden wordt om het praktisch toepassen te ondersteunen.

Uw trainer, Fred van Schaagen, is door Richard Bandler onder andere gecertificeerd als internationale NLP-trainer™ van The Society of Neuro-Liguistic Programming™. Deze internationale organisatie heeft het copyright en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van NLP worden alleen onder licentie verspreid.

In Nederland heeft maar een select aantal trainers de licentie om het officiële certificaat te verstrekken en alleen deze trainers mogen zich officieel licensed NLP-trainer noemen. Jij ontvangt als je met goed gevolg de opleiding afrondt dan ook een officieel licensed NLP-Practitioner certificaat van The Society of Neuro-Liguistic Programming™, ondertekend door Richard Bandler, de mede ontwikkelaar van NLP.

 

Wat is de inhoud van de opleiding:

-Eerste weekend. Dit weekend staat in het teken van het leren van direct toepasbare NLP-technieken die je persoonlijk functioneren en je levenskwaliteit verbeteren.

Start met een inleiding over NLP, je krijgt inzicht in de uitgangspunten en grondbeginselen van NLP. Wat is NLP en hoe is NLP ontstaan. Van welke vooronderstellingen moet je uitgaan om met NLP aan de slag te gaan. Je krijgt uitleg over de werking van het menselijke brein.

Je leert wat de rol van de zintuigen is binnen NLP. Hoe werken gevoelens van onder andere angst, plezier, geluk en op welke manier volgt daarop een actie. Hoe sta jij in het leven, wat is jouw wereldbeeld en wat kan je met deze kennis.

Omdat het van belang is dat de deelnemers op een ontspannen zorgvrije manier de opleiding volgen (waardoor niets het leerproces verstoort) gaan wij in dit weekend voornamelijk werken aan controle krijgen over gevoelens. Hoe werkt dat en nog veel belangrijker, hoe je dat doet. Dit zijn technieken die je direct kunt toepassen.

Na dit weekend ben je in staat nare gevoelens uit het verleden bij jezelf of anderen te neutraliseren. Je kan doemdenken over de toekomst vervangen door een positieve, ontspannen en open blik. Je hebt technieken geleerd om piekeren te stoppen. En je hebt controle over je gevoelens die je in staat stellen om een naar gevoel te neutraliseren en om te zetten in een gevoel wat jij prettiger vindt. Denk eens na wat dat voor jou kan betekenen!

-Tweede weekend. Dit weekend staat in het teken van excellent communiceren. Je leert hoe communicatie echt werkt. Wij gaan de diepte in om te ervaren wat je met communicatie op de NLP manier kan doen.

Hoe communiceer je zelf en wat zijn de effecten op anderen daarvan. Hoe reageer jij op de communicatie van anderen. Wat gebeurt er in je brein als je communiceert en hoe kan je daar bewust en onbewust sturing aan geven.

Je leert concreet en helder communiceren en je leert een manier van communiceren waarbij je op onbewust niveau veranderingen bij jezelf en anderen tot stand kan brengen. Dit weekend maak je ook kennis met hypnose, wat hypnose is en waar je het voor kunt gebruiken.

Je gaat na dit weekend naar huis met de kennis over diepte en oppervlakte structuur van het communicatieproces. Je kent de begrippen Meta-model en Milton-model. Je kent het NLP-communicatiemodel.

Je begrijpt andere mensen beter en kunt sneller en makkelijker contact maken. Je kan gebruik maken van metaforen om bijvoorbeeld mensen die je wilt helpen positieve inzichten te geven. Je kan een eenvoudige hypnose toepassen om jezelf en andere mensen in een lichte ontspannen trans te brengen, onder andere toepasbaar bij coaching en diverse therapieën.

-Derde weekend. Dit weekend staat in het teken van het behalen van doelen en het in kaart brengen van denkprocessen. Je leert het krachtige NLP-verandermodel.

Hoe weet je of het doel goed voor je is (of voor jouw cliënt). Wat is het verschil tussen je, in de toekomst behaalde, doel en de huidige situatie. Wat is de beste manier om dat doel te bereiken. Wij gaan uitzoeken op welke manier je zintuigelijke beleving in kaart kan brengen, tot op detailniveau (sub-modaliteiten).

Veel problemen ontstaan door een negatief zelfbeeld, jij leert dit weekend een manier om een negatief zelfbeeld te vervangen door een positief zelfbeeld. Deze NLP-techniek kan bij veel mensen al een grote doorbraak geven in de manier waarop zij hun leven invullen.

Dit weekend gaan wij ook werken met tijdlijnen. Hoe ziet jouw tijdlijn er uit. Wij gaan dat uitzoeken, opslaan en optimaliseren. Ook leer je gevoelens van bijvoorbeeld motivatie, rust, daadkracht, creativiteit, plezier en dergelijke “ankeren” waardoor deze gevoelens op momenten dat jij het nodig hebt direct inzetbaar zijn.

De negende dag van de opleiding staat in het teken van het examen. Dat is in dit geval meer een vorm van spel en competitie waarbij je de kans krijgt je kennis en ervaringen te delen over wat je geleerd hebt in deze licensed NLP-Practitioner opleiding. Daarna een feestelijk afronding van de NLP-Practitioner.

In dit blok komen de technieken uit de eerdere weekenden bij elkaar. De losse delen gaan een geheel vormen als een puzzel die af is. Het geeft je de blauwdruk voor het met goed gevolg inzetten van de veranderingsprocessen die jij wilt, bij jezelf of je cliënten.

Je bent nu licensed NLP-Practitioner en kan het nu voor jezelf en (mag het) professioneel inzetten.

-Vierde weekend (optioneel). Een weekend waarin je veel extra van de NLP-technieken en mogelijkheden zal leren en ervaren. Een deel van dit weekend wordt verder ingevuld aan de hand van de interesse die benoemd wordt in het verkennend gesprek door jou als deelnemer. Deze maatwerk mogelijkheid is uniek en geeft deze NLP-Practitioner voor jou als deelnemer net even een extra ontwikkel mogelijkheid.

In ieder geval gaan wij dit weekend aan de slag met:

  • Meerdere mogelijkheden van tijdlijnen. Daarbij gaan wij zorgen dat je leert op welke manier je gebruik kan maken van jouw kracht en motivatie uit het verleden, het ophalen van Rescourses;
  • Nog meer Ankeren, stapelen van Ankers, opheffen negatieve ankers en ketens van Ankers.
  • NLP-professioneel inzetten binnen je huidige vakgebied, je krijgt in dit weekend uitleg hoe je dat doet;
  • NLP en Mindfulness, heerlijk ontspannen en volledig in het nu zijn;
  • Met Hypnose je onbewustzijn een probleem of vraagstuk op laten lossen en het antwoord beschikbaar stellen aan je bewustzijn;
  • NLP gebruiken om van slechte gewoonten of verslaving af te komen;
  • Ontspannen een presentatie houden voor een groot gezelschap? Heb je behoefte aan een “personal pitch” je krijgt hier een tool en de gelegenheid te oefenen;
  • Er zijn heel veel mensen die rust, ontspanning of iets anders met spiritualiteit ervaren. Hoe je ook denkt over spiritualiteit, je kan NLP toepassen om beter met spiritualiteit om te gaan. De spirituele ervaring kan hierdoor intenser en meer controleerbaar worden.
  • Met Hypnose-Yoga sluiten wij dit bijzondere weekend af.

Na de examen dag ontvang je het officiële Licensed NLP-Practitioner certificaat van The Society of Neuro-Liguistic Programming™ met oorspronkelijke handtekening van Richard Bandler, de grondlegger van NLP.

De deelnemers van deze 12 daagse opleiding ontvangen naast het officiële Lisenced NLP-Practitioner certificaat van The Society of Neuro-Liguistic Programming™, ook een waardevol certificaat van NLPcoaching4you. Bij aanmelding voor de Licensed NLP-masteropleiding krijgt u met dit certificaat extra korting, ook op een eventuele vroegboekkorting.

In tegenstelling tot de meeste NLP-opleidingen (die niet beschikken over een licentie) maak ik geen eigen certificaten voor de NLP-Practitioner. Op basis van mijn bevindingen en je aanwezigheid draag ik je voor bij The Society of Neuro-Liguistic Programming™ in Amerika. Je ontvangt een certificaat dat meer waard is doordat het wereldwijd het meeste erkende NLP certificaat is dat je kan behalen.

Omdat mijn speciale Licensed NLP-Practitioner opleiding niet voor iedereen de juiste opleiding is, wil ik vooraf één gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek met je hebben, eventueel telefonisch.

Ook als je deze speciale opleiding niet bij mij gaat volgen is het voor jou een waardevol gesprek. Je krijgt een aantal adviezen en weet meteen of NLP-coaching, of een NLP-opleiding iets voor je is.

Het kan dat jouw intentie om mee te doen niet aansluit bij de uitgangspunten van The Society of Neuro-Liguistic Programming™ en/of NLPcoaching4you.

De krachtige NLP-technieken zijn er om mensen te helpen en worden als positief middel ingezet.

Juist omdat het van die krachtige technieken zijn eis ik van de deelnemers de juiste motivatie en dat zij deze positieve uitgangspunten onderschrijven.

Samen met een vriend, kennis of partner meedoen is heel speciaal, vraag hier naar de korting als je met meer personen gelijktijdig inschrijft.

Wil je samen met een aantal mensen een besloten NLP practitioner (b.v. met uitdieping van een paar onderwerpen zoals: spiritualiteit, hypnose, sport, gezondheid, eneagram, pijnbestrijding, enz.) informeer dan naar de mogelijkheden. Dat kan op eigen locatie en ook in weekenden of avonden georganiseerd worden.