Life-coachtraject

Zelfkennis is de basis van geluk

Door jezelf (beter) te leren kennen, ben je in staat keuzes te maken die jouw leven aangenamer maken.

Wat deed je vroeger graag en wat zijn je talenten? Wanneer je ergens goed in bent, heb je er plezier in. Wat zijn je mogelijkheden en wat zijn je beperkingen? Realistisch zijn is van belang.

Als je doet wat je wilt en bij je past kom je in je kracht, er ontstaat persoonlijke groei en geluk. Willen en kunnen is een geheel! Daarna besluit je wat je (in concrete stappen) gaat doen.

Life coaching is een vorm van persoonlijke coaching, en is erop gericht geluksverstorende factoren te onderkennen en het leven zodanig vorm te geven dat er zoveel mogelijk geluk ontstaat. Iemand die gelukkig is ervaart het leven als een uitdaging: voor hem is het leven prikkelend, vol avontuur en inspirerend.

In Life coaching wordt in het bijzonder gewerkt aan een balans tussen werk en privé, gezondheid en zingeving.

Het centrale doel is de regie van het leven weer op te pakken, daardoor ontstaat (meer) levensgeluk.

Het aantal sessies is vanzelfsprekend afhankelijk van de vraagstelling. Gemiddeld zijn zo’n 6 sessies nodig om je doelen te behalen, soms zijn 1 of 2 sessies ook voldoende om een gerichte vraag te onderzoeken. In overleg stellen we het aantal sessies vast. Een follow-up gesprek na enige tijd is een vaak een goede optie.

In Life coaching worden verschillende methoden gebruikt, een wandelsessie kan bijvoorbeeld een onderdeel van het traject zijn. Speciaal voor het life coachingstraject heeft NLPcoaching4you diverse krachtige tools ontwikkeld om je snel de juiste inzichten te verschaffen. Je krijgt als het ware een blauwdruk van de voor jou haalbare gewenste situatie, wat bij je past. Vervolgens kan je vaststellen in welke situatie je nu zit. Daarna bepaal je samen met de coach op welke manier je de gewenste situatie kan en wilt bereiken in een bij jouw situatie passend tempo.